Dec 31, 2011

အိုမင္းရင့္ေရာ္မွုကိုကာကြယ္နည္း


ယခုအခါ ကမၻာ့အာပာာရဓာတ္စာ သုေတသီတို ့က လူသားတို ့အေနျဖင့္ မေသေအာင္ မျပဳလုပ္မကာကြယ္
မခုခံႏိုင္ပါေသာ္လည္း အိုမင္းရင့္ေရာ္ျခင္းမွ ေႏွးေကြးေအာင္ခုခံကာကြယ္ ထိန္းသိမ္းႏိုင္ေသာ ဓာတ္စာမ်ားကို ေတြ
့ရွိထားသည္ပာုဆိုပါသည္။ ၎အာပာာရဓာတ္စာမ်ားမွာ
(၁)ပင္လယ္ငါး၊ (၂)ပင္လယ္ထြက္ပာင္းသီးပာင္းရြက္ (ပင္လယ္ဒိုက္ပင္၊ ပင္လယ္ေမွာ္၊ ပင္လယ္ေက်ာက္ပြင့္၊ ပင္လယ္ေရညိွ၊
ပင္လယ္ေက်ာက္က၀တ္စသည္မ်ား)၊ (၃)၀က္ေခါက္၊ ၀က္ေျခေထာက္၊ ၾကက္ေျခေထာက္ႏွင့္ ဘဲေျခဖ၀ါး စသည္တို ့ျဖစ္သည္။
ထို ့ျပင္ ရုကၡေပာာ္မုန္းဓာတ္ပါရွိေသာ တို ့ပာူး၊ ပဲႏို ့၊ ပဲတီ၊ ပဲမႈန္ ့မ်ားကို မ်ားမ်ားစားေပးရပါမည္။ သို ့ရာတြင္
လက္ဖက္ရည္ႏွင့္ေကာ္ဖီကိုေလွ်ာ့ေသာက္၊ အရက္ႏွင့္ေဆးလိပ္ကို လံုး၀ေရွာင္ရပါမည္။ တစ္ဖန္ဗီတာမင္ 'E' ဓာတ္ပါေသာ
ႏွမ္းကိုလည္းအမႈန္ ့ျပဳလုပ္၍မလိုင္မပါသည့္ ႏြားႏို ့ႏွင့္ေရာေသာက္ႏိုင္သည္ပာု ဆိုပါသည္။ ပင္လယ္ငါးဆိုသည္မွာ
(၁)ငါးပုတ္သင္ႀကီး (၂)ပင္လယ္ငါးသေလာက္ (၃)ငါးပာင္းငံ (၄)ငါးျပက္ႀကီးတို ့ျဖစ္ၿပီး ၎
တို ့၌မူ ဖက္တီးအက္ဆစ္ဓာတ္ရွိသျဖင့္ ေသြးေၾကာ၊ အာရံုေၾကာ၊ ဦးေႏွာက္ေၾကာမ်ားကို ရွင္သန္ထြားက်ိဳင္း ဖြံ
့ၿဖိဳးေစသည္ပာုသိရပါသည္။

No comments:

Post a Comment